sâmbătă, 1 septembrie 2012

Ceva bun... Guguluf îmbrăcat în ciocolată


 Bună, fetelor!

Este weekend!!! Înseamnă că nu mergem la serviciu şi putem să ne trezim mai târziu. În zilele de sâmbătă nouă ne place să ne răsfăţăm cu ceva dulce, ca o răsplată pentru faptul că în timpul săptămânii rezistăm vitejeşte tentaţiilor culinare. Dorim să vă prezentăm o reţetă de guguluf îmbrăcat în ciocolată, că doar este prăjitura noastră preferată. Astăzi avem un motiv în plus pentru a savura ceva dulce. Este prima zi de toamnă a acestui an, aşa că dorim să-i urăm anotimpului recoltelor un "dulce" bun venit!!!



Pentru Guguluf: Cu mixerul se omogenizează 1 pachet de margarină sau de unt nesărat cu 1 cană şi jumătate de zahăr. Într-un bol se amestecă ingredientele uscate: 350g făină (două căni şi jumătate de făină), o jumătate de cană de cacao, un praf de sare, 2 linguriţe de praf de copt (10g), 1 linguriţă de scorţişoară, 60g ciocolată de menaj mărunţită şi 60g nuci măcinate. După ce se topeşte zahărul se pun 4 ouă unul câte unul şi i se dă gust cu o linguriţă de esenţă de vanilie. Se omogenizează cu mixerul tot timpul. Ingredientele uscate se amestecă cu compoziţia obţinută , adăugându-se treptat 240ml de lapte bătut. Se coace într-o formă de guguluf.

Pentru glazură: Pe un vas cu aburi se amestecă: 120g ciocolată de menaj, o jumătate de cană de zahăr, 1/3 dintr-un pachet de margarină sau de unt nesărat, 2/3 dintr-o cană de smântână şi o linguriţă de esenţă de rom. Se îmbracă guguluful în ciocolată.







Aveţi şi voi o zi specială în care vă răsfăţaţi cu ceva dulce? Care este prăjitura voastră preferată?


Să aveţi un weekend minunat! xo xo


8 comentarii:

  1. pai si sectiunea? vreau neaparat sa vad sectiunea :) macar s-o mananc cu ochii :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Data viitoare o sa postam si imagini cu sectiunea. Dar poate pana atunci vei incerca si tu aceasta reteta. Promitem ca o sa-ti placa!

      Ștergere
  2. vai, ce bine arata! era sa cad de pe scaun, la ce pofta m-a luat! :)) eu de obicei nu-s gurmanda, dar pe bune ca de data aceasta "am mancat cu ochii" :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Uuuuu, ce guguluf ciocolatos. Eu nu am forma speciala, dar deobicei il coc in Dry Cooker. Scot manerul si bag tigaia la cuptor. Asa, obtin un guguluf asemanator celui original!

    RăspundețiȘtergere