joi, 1 noiembrie 2012

Cooking Time - Prăjitură cu dovleac


Bună, fetelor!

Dovlecii se numără printre preferații noștri. Ne amintesc de clipele frumoase din copilărie, când mama ne făcea diverse figurine din dovleci, spre amuzamentul și uimirea noastră. Acum ne place să-i și consumăm, nu numai să-i admirăm.
De curânt am descoperit o rețetă de prăjitură cu dovleac. Nu am rezistat și a trebuit să o încercăm și noi. E foarte gustoasă!!! Trebuie să o încercați și voi, este delicioasă!


Ingrediente:
3 căni de făină
un pliculeț de praf de copt (10g)
3 lingurițe de scorțișoară
un praf de sare
425g piure de dovleac
140g lapte bătut/iaurt natural
125g de unt nesărat (marganină Unirea)
2 căni de zahăr
3 ouă
esență de vanilie

Mod de preparare:
Se tapetează tava pentru copt. Se preîncălzește cuptorul. Într-un bol se amestecă ingredientele uscate (făina, praful de copt, scorțișoara și praful de sare). Se realizează o cremă omogenă din zahăr, unt și ouă ( se adaugă unul câte unul). Peste crema obținută se adaugă vanilia și dovleacul. În prima fază se amestecă în această compoziție jumătate din laptele bătut și jumătate din amestecul de ingrediente uscate. Se amestecă și cealaltă jumătate până totul devine omogen. Se coace timp de 45-50 minute. Se lasă la răcit, apoi se feliază. Poftă bună!



Se poate însiropa cu siropul obținut din 3 linguri de zeamă de lămâie, 6 linguri de lapte și 80g de zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Vă dorim o zi dulce! xo xo

5 comentarii:

  1. Cat de bine arata!Pastrati o felie si pentru mine :)) :*

    RăspundețiȘtergere
  2. miammmmmi! si am vazut pozele astea pe stomacul gol :(((((

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe-asta trebuie sa o incerc clar. Iubesc tot ce e cu dovleac si-mi place ca e putin insiropata.

    RăspundețiȘtergere